Madárbemutató

A kényelmes kerti pihenőhely körül kialakított bemutatórészen folyamatosan nyomon követhetjük a bemutatóröpdében élő vörös vércsék életét.

A röpde körül elhelyezett hat bemutatóálláson a nappali ragadozó madarak közül az egerészölyv, a vándorsólyom, a darázsölyv, az éjszakaiak közül a macskabagoly, az erdei fülesbagoly és az uhu egy-egy példánya figyelhető meg testközelből. E nyitott állásokra kihelyezett madarak állandó felügyeletet igényelnek, ezért azok csak hétköznapokon tekinthetők meg.

A bemutatómadarak egytől-egyig olyan példányok, amelyek maradandóan sérültek vagy állatkertből származnak, tehát a szabad életre alkalmatlanok. Éjszaka a zárt röpdékben szabadon mozoghatnak, nappal a kerti ülőkéken pihennek.

A látogatók okostelefonjuk vagy tabletjük segítségével a bemutatórészen nem látható ragadozó madarak életébe is bepillantást nyerhetnek. Egy speciális kamerarendszer épült ki a madarak nyugalma érdekében egyébként nem látogatható röpdékben. A kamerák képét a kerti séta közben minden látogató internet elérés nélkül élvezheti egy helyi hálózaton keresztül. Ilyen módon tekinthető meg pl. a hatalmas rétisas, amelynek impozáns látványa különleges élmény.

A gólyaudvar betekintő ablakán keresztül testközelből figyelhetjük a telepen gondozott fehér gólyák mindennapjait.


Tetszett az oldal? Oszd meg Facebookon!